Fondul „Sportul pentru toți”, finanțat de către Decathlon România și inițiat de Fundația Comunitară Brașov pune în mișcare comunitățile din municipiul Brașov. Programul vizează instituții de învățământ, organizații non-profit, grupuri de inițiativă și proiecte care fac accesibile plăcerea și beneficiile practicării sportului.

Acest program are doi piloni de finanțare:

1. Educație prin sport – finanțări pentru construcția / reamenajarea / reabilitarea infrastructurii de sport al școlilor gimnaziale și a liceelor (terenuri sau săli de sport) din Brașov - vezi aici proiectele finanțate
    2. Jocurile Cartierului – finanțări pentru organizarea de evenimente comunitare de sport pentru toți în cartiere din Brașov.

Pentru Brașov, valoarea totală a fondului de finanțare pentru anul 2021 este de 65.000 de euro, cu care estimăm că vom finanța 3-6 proiecte în cadrul Educație prin sport (50.000 de euro), iar în cadrul Jocurile Cartierului 3 proiecte (15.000 de euro).

Programul este implementat la nivel național în două orașe, atât la Brașov, cât și la București, unde este implementat local de către Fundația Comunitară București. Valoarea totală a fondului de finanțare pentru anul 2021 la nivel național este de 130.000 de euro.