PROIECTELE FINALISTE ÎN CADRUL EDIȚIEI 2023:

1. Școala Gimnazială Sânpetru – valoare finanțare: 45.000 lei

Proiectul „Sport pentru comunitate” propune amenajarea  a două terenuri multisport cu suprafața de 160 mp pe care să se poată practica baschet 3x3 și badminton. 

Prin intermediul acestui proiect 750 de copii dar și populația adultă al comunității din Sânpetru vor avea la dispoziție o infrastructură sportivă în aer liber, terenul fiind accesibil și în afara orelor către comunitate.

Proiectul va contribui în mare măsură la revigorarea vieții sportive a comunității locale dat fiind ca școala și comunitatea nu au nicio sală de sport momentan. 

2. Școala Gimnazială nr.5 Săcele  - valoare finanțare 100.000 lei

Prin intermediul proiectului „Sportul ... pentru starea de bine!” va fi reabilitat un teren multisport cu o suprafață de 895 mp aflat într-o situație avansată de degradare. 

Este singurul teren de sport al școlii cu 1617 de elevi, instituție ce momentan dispune de o sală de sport improvizată dintr-o fostă magazie de lemn, cu infiltrații de apă și cu o suprafață totală de 46 mp. Astfel prin implementarea acestui proiect școala va avea la dispoziție un teren multifuncțional cu gazon artificial. 

3. Școala Gimnazială Tărlungeni – valoare finanțare 55.000 lei

Cei 380 de elevi ai școlii nu au momentan nici sală și nici teren de sport, orele de educație fizică și sport desfășurându-se în curtea verde a școlii, iar iarna în sălile de clasă. 

În cadrul proiectului "Amenajare teren sintetic Școala Tărlungeni”  va fi amenajat un teren sintetic, cu o suprafață de 750 mp care momentan este o suprafață acoperită momentan cu pământ si iarbă,. Ne bucurăm că există și susținerea Primăriei comunei care și-a luat angajamentul să finalizeze pregătirea corespunzătoare a spațiului pentru montarea terenului sintetic, iar suprafața sintetică și dotările necesare ale acestuia vor fi realizate prin intermediul acestei finanțări. 

PROIECTELE FINALISTE IMPLEMENTATE ÎN CADRUL EDIȚIEI 2022:

Valoarea totală a fondului de finanțare pentru anul 2022 pentru Brașov a fost de 247.290 lei.

1.  Colegiul Național de Informatică „Grigore Moisil” - valoare finanțare: 64733 lei

Reamenajarea bazei sportive a Colegiului Național de Informatică „Grigore Moisil” – amenajarea unui teren de volei outdoor marcat conform normelor sportive. Acest teren va fi utilizat de cei 709 de elevi ai liceului și de cei 120 de copii și adolescenți ai Clubului de volei BRAVOL. Terenul va avea o suprafață modulară cu dale rezistente la solicitări și factori atmosferici având o garanție acordată de 36 de luni. Totodată pe marginea terenurilor de baschet existente vor fi montate copertine, vor fi făcute achiziții de echipamente sportive, astfel întreaga infrastructură sportivă outdoor a colegiului va trece printr-o transformare vizibilă.

2.  Colegiul Tehnic de Transporturi Brașov  - valoare finanțare: 79630 lei

„Sport și performanță”- Reamenajarea sălii de sport de la Colegiul Tehnic de Transporturi Brașov – reamenajarea sălii de sport prin refacerea tencuielii și prin vopsirea pereților, recondiționarea pardoselii și trasarea de marcaje sportive pentru sporturile handbal, baschet, volei și fotbal, respectiv înlocuirea corpurilor de iluminat cu reflectoare cu LED pentru o eficiență energetică mai bună și o rezistență în timp mai ridicată. Astfel se va reînnoi întreaga sală de sport ce va fi utilizată de cei 818 elevi ai colegiului, de cei 92 de copii și adolescenți ai celor 3 cluburi sportive partenere - ASC Transilvania, Clubul Sportiv CSS Făgăraș și Centrul Național de Calificare și Instruire Feroviară, precum și de cei 198 de elevi ai internatului.

3.  Școala Gimnazială Nr. 13 Brașov - valoare finanțare: 86625 lei

Împreună pentru joc și mișcare în siguranță pe terenul nostru! - extinderea spațiului destinat activităților sportive prin amenajarea cu gazon artificial a unui teren multifuncțional unde se pot practica fotbalul, handbalul și voleiul, ce va fi utilizat de cei 866 de elevi ai școlii, respectiv de cei 90 de copii ai celor 2 cluburi sportive partenere ASC Transilvania și CSS Dinamo. Această amenajare va permite practicarea sportului în condiții optime pe o perioadă de minim 5 ani.

4. Colegiul Național Áprily Lajos - valoare finanțare: 16302 lei

Sănătate prin mișcare – reabilitarea sălii mari de sport de 200 mp prin demontarea lambriului degradat, vopsirea pereților și montarea a 10  spaliere pentru a crea un mediu optim în care 660 elevi ai liceului, 400 de elevi ai Școlii Gimnaziale nr. 6 Iacob Mureșianu vor putea practica sportul cu plăcere și în siguranță. Totodată, sala va fi utilizată și de cei 60 de copii ai Clubului de arte marțiale Carpathian Eagles, respectiv de cei 90 de tineri și adulți ai celor 2 ansambluri de dans Búzavirág și Sirülő.

PROIECTELE FINALISTE IMPLEMENTATE ÎN CADRUL EDIȚIEI 2021:

1. O pardoseală pentru performanță și siguranță la Colegiul Național ”Dr. Ioan Meșotă” - Colegiul Național Dr. Ioan Meșotă, suma finanțată: 69.723 ron

Proiectul a presupus înlocuirea pardoselii sălii de sport a colegiului cu un covor pvc sport Extreme 80 cu grosime de 8 mm inclusiv realizarea a 3 trasaje pentru practicarea handbalului, baschetului și voleiului. Această reamenajare importantă va asigura practicarea activității sportive de către utilizatori în condiţii de calitate, siguranţă, igienă şi confort pe perioada următorilor 15 - 25 ani, care are la bază asigurarea practicării activităţii sportive de către utilizatori în condiţii de calitate, siguranţă, igienă şi confort. Astfel, orele de educație fizică și sport vor putea dezvolta în condiții optime competențele generale din programele școlare: optimizarea stării de sănătate şi a dezvoltării fizice armonioase, dezvoltarea capacităţii motrice, adoptarea unui comportament adecvat în cadrul relaţiilor interpersonale şi de grup și demonstrarea unui comportament adecvat pe parcursul organizării, practicării şi participării ca spectator la activităţile de educaţie fizică şi sport și mai ales eliminarea neajunsurilor cu care s-au confruntat în ultimii ani din cauza pardoselii degradate și anume lipsa de amortizare a șocurilor, saltul necontrolabil al mingilor și accidentări cauzate de denivelările produse în urma dezlipirii pardoselii în anumite zone.

2. Proiectul START - Liceul cu program sportiv, suma finanțată: 50.749 ron

Proiectul a vizat reamenajarea sectorului de sărituri – pistele de elan pentru groapa de sărituri, prin turnarea unei suprafețe multifuncționale, pentru antrenamente în deplină siguranță pentru elevii liceului, singurul liceu de specialitate din județ și pentru cei înscriși la clubul sportiv școlar al liceului. Sectorul de sărituri va fi util în organizarea de competiții locale, județene și naționale la nivel de copii și juniori, devenind singurul sector operațional omologat din Brașov. Poate fi folosit și pentru competiții de tip demonstrație, promovând în rândul copiilor această ramură, dar va permite evaluarea corectă, în condiții similare competiției, a tuturor atleților din Brașov. Beneficiarii direcți sunt toate categoriile de sportivi : spiriduși ( n. 2013), copii I, II, III ( 9-13 ani ), juniori I, II, III (13-19 ani) și tinerii din comunitate, dornici de activități sportive.

3. ACTIV ȘI SĂNĂTOS! - Colegiul Național Andrei Șaguna, suma finanțată: 55.133 ron

Proiectul de investiție a cuprins reabilitarea/reamenajarea și dotarea sălii de sport. Aceasta rezultă din nevoia îmbunătățirii educației și creării condițiilor de confort în cadrul colegiului. Investiția a prevăzut următoarele activități: finisajele interioare au fost înlocuite cu finisaje noi și durabile: pereții și tavanul s-au zugrăvit cu vopsea lavabilă; podeaua s-a vopsit; tâmplăria ferestrelor s-a vopsit; s-a înlocuit ușa interioară cu alta nouă, tot din lemn (inclusiv tocul ușii); - s-a îndepărtat tâmplăria existentă din lemn (lambriu); s-au desfăcut lambriuri și șipci; s-au montat plase de protecție ferestre, pe interior.

4. SPORT PENTRU COPII - ZI LUMINĂ - Școala Gimnazială nr. 19, suma finanțată: 28.194 ron

Școala Gimnazială nr. 19 deține o sală de sport europeană de 800 mp, din 2006. Este o sală bine întreținută și dotată, în care își desfășoară activitatea cei 1015 elevi ai școlii, plus 250 de copii și tineri sportivi înscriși la cele 4 cluburi sportive din Brașov. Sala e ocupată zilnic, de luni până vineri, între orele 8.00 și 22.00, iar sâmbăta, între 9.00 și 18.00. 

Finanțarea a fost folosită pentru înlocuirea a 14 corpuri de iluminat existente, ineficiente, din cauza cărora condițiile de vizibilitate erau foarte scăzute, cu unele performante pe baza tehnologiei cu led, ce vor lumina mult mai bine și care au o viață lungă de funcționare și un consum scăzut, reducând cu aproape 40% consumul de energie actual.

5. PROMOVARE PRIN MIȘCARE - Colegiul Tehnic Energetic Remus Răduleț în parteneriat cu Școala Gimnazială nr. 31, suma finanțată: 34.016 ron

Amenajarea sălii de sport și a terenului de volei existent din Școala Gimnazială 31 a presupus achiziția și montarea unei plase de siguranță în sala de sport care să protejeze luminatoarele și să ofere posibilitatea echipei de baschet și nu numai, să beneficieze de o pregătire în siguranță în sala de sport și valorificarea terenului de volei deja existent prin achiziția și montarea stâlpilor de susținere a plasei de volei. 

Oferirea posibilității elevilor să desfășoare orele de pregătire sportivă într-un spațiu echipat modern prin: achiziția de materiale sportive moderne și mobilier sportiv adecvat cum ar fi: saltele de gimnastică, trambulină, bănci de gimnastică, ladă de gimnastică, pachet antrenament fotbal, mingi fotbal, baschet, volei, rachete și fluturași badminton, palete și mingi tenis de masă, ladă de gimnastică, bănci de gimnastică. 

Pentru acest proiect a existat și o finanțare separată din partea Primăriei Municipiului Brașov în valoare de aproximativ 20.000 de lei însemnând: nisip pentru 2 gropi de sărituri, grilaje în jurul gropii, asigurarea împrejmuirii, prelată pentru acoperirea gropilor și mobilier constând într-o bancă de atletism prevăzută cu o copertină. 

În cadrul jurizării care a avut loc în luna iunie 2021, s-a decis ca din bugetul total de 243.485 ron, să fie alocată suma de 5.670 ron pentru alte 4 școli aplicante. Bugetul a fost împărțit în mod egal între cele 4 școli și a fost folosit pentru achiziționarea de materiale consumabile pentru ora de educație fizică (mingi, fileuri, jaloane, etc.)

  1. JOCURILE CARTIERULUI - eveniment pilot - 26 iunie 2021 organizat de Asociația Suport Regiunea Centru, buget proiect: 24.235 RON 

“Participarea la acest eveniment a dus la readucerea zâmbetului copiilor pe față, s-au simțit valorificați, se bucură din nou de socializare și de punerea în valoare a fiecăruia. Activitățile sportive le sunt benefice în buna dezvoltare a copiilor, atât fizică, cât și psihică.,, Viorel Faur, antrenor

Impact: 197 Beneficiari direcți, 255 Beneficiari Indirecți

  1. JOCURILE CARTIERULUI RĂCĂDĂU - 2 octombrie 2021 eveniment organizat de Grupul de Inițiativă Răcădău, buget proiect: 18.213 RON 

“Ne bucurăm că avem un eveniment sportiv aproape de casă!,,

“Când va fi următoarea ediție? Ne dorim să se întâmple cât mai des!,,

Impact: 750 Beneficiari direcți, 450 Beneficiari indirecți 

  1. JOCURILE CARTIERULUI “Sportul ne unește” organizat de Asociația Arcadienii Brașov, buget total pentru 3 activități: 16.200 RON

Proiectul conține 3 activități: prima activitate a fost în comunitatea defavorizată tip ghetou din strada Carierei pe data de 29 septembrie 2021, celelalte 2 activități urmează în primăvara lui 2022.

“Vă mulțumim din suflet că și noi suntem importanți”

“Vă mulțumim că ați făcut pentru copiii noștri o după amiază atât de frumoasă”

“Suntem bucuroși ca i-am văzut pe ăștia mici atât de fericiți”- acestea au fost doar câteva propoziții care s-au repetat și au exprimat simplu reușita proiectului în comunitatea din Carierei.

Impact: 102 Beneficiari direcți, 225 Beneficiari indirecți 

4. CU MIC, CU MARE LA MIȘCARE - din cauza restricțiilor pandemice a fost amânat pe primăvara anului 2022 și va fi implementat de către Grupul de Inițiativă Civică nr. 105 în parteneriat cu Școala Gimnazială nr. 11. Beneficiarii acestui proiect vor fi locuitorii cartierului Florilor, iar bugetul total alocat este de 14.284 RON.